Antibiotice naturale benefice organismului la schimbarea sezonului

Antibiotice naturale benefice organismului la schimbarea sezonului Antibiotice naturale benefice organismului la schimbarea sezonului

Ultima actualizare: 16 februarie 2016

Antibioticele de sinteza sunt acele medicamente care trateaza infectiile prin uciderea bacteriilor, insa, din pacate, acestea nu au capacitatea de a diferentia bacteriile bune de cele rele, astfel incat anihileaza ambele categorii si ataca, implicit, si imunitatea organismului. Din acest motiv, acestea se administreaza doar la recomandarea medicului si doar in situatiile de reala necesitate. Noi ar trebui sa fim constienti ca traim intr-un mediu extrem de toxic pentru organism si ca acesta are nevoie de sustinere din exterior. In plus, trebuie sa luam in calcul ca trecerea de la un sezon la altul il sensibilizeaza suplimentar.
 
Pentru a nu fi nevoiti sa apelam la antibioticele chimice, cel mai bine este sa ne intarim propria imunitate cu ajutorul plantelor. Plecand de la faptul ca primul antibiotic a fost declarat mucegaiul, iata ca inteligenta naturii a oferit omului remedii naturale cu incredibile proprietati antibacteriene, antifungice si antivirale, iar acestea nu doar ca nu produc efecte adverse, ci contribuie si la stimularea sistemului imunitar.
 

Usturoiul

 
Usturoiul isi merita pe deplin supranumele de aliment-minune, avand in vedere ca este cel mai puternic antibiotic natural existent in natura, in conditiile in care acesta trateaza si afectiuni carora medicii nu le-au gasit inca leac. Ingredientul care-i da cea mai mare parte din proprietati este alicina, un compus sulfurat ce ataca si distruge o gama foarte larga de virusuri si bacterii. In plus, contine antioxidanti puternici care ataca radicalii liberi responsabili de deteriorarea sanatatii. Astfel, de la o simpla durere de ureche si pana la cancer, usturoiul poate trata aproape orice boala, fiind responsabil inclusiv de distrugerea Helicobacter pylori, bacteria care cauzeaza afectiunile stomacale. Pentru a a se elibera o cantitate cat mai mare de alicina, este recomandat ca acesta sa fie zdrobit.
 

Produsele apicole

 
Mierea, propolisul, laptisorul de matca si polenul alcatuiesc un veritabil buchet de sanatate datorita ingredientelor active cu rol antiseptic, antiinflamator si antiviral continute din belsug. De subliniat este faptul ca acestea se foloseau ca antibiotic natural inca din Antichitate si ca mierea Manuka este considerata cea mai puternica din acest punct de vedere. Ultimele cercetari atesta prezenta in miere a unui factor proteic denumit defensin-1 cu puternic rol antibacterian ce pare a anihila inclusiv bacteriile rezistente la antibioticele de sinteza. De punctat ca mierea de culoare mai inchisa are calitati antibacteriene mai puternice decat celelalte sortimente.

 

Ceaiul verde

 
Ceaiul verde este bogat in antioxidanti si polifenoli, dintre care se diferentiaza EGCG, un bun combatant impotriva cancerului. O alta calitate de subliniat a acestei bauturi este faptul ca distruge orice bacterie pe care o intalneste, inclusiv E. coli si pe cele din genul Streptococcus, si incarca organismul de energie, astfel incat poate inlocui cu succes cafeaua de dimineata.