Rezervari online Catena

Saruri de rehidratare

Sarurile de rehidratare sunt suplimente alimentare sub forma unui amestec de electroliti (saruri) si carbohidrati (zahar). Sarurile de rehidratare sunt produse care se dizolva in apa. Sarurile de rehidratare sunt folosite pentru a inlocui sarurile si apa pe care organismul le pierde in urma deshidratarii cauzate de gastroenterita, diaree sau varsaturi.

Spre deosebire de alte fluide, sarurile de rehidratare contin elementele de care organismul are nevoie pentru a se recupera. Sarurile de rehidratare contin un amestec echilibrat de sodiu, glucoza, potasiu si alte minerale care contribuie la inlocuirea fluidelor pierdute.

Bauturile carbogazoase, ceaiul, cafeaua si bauturile special concepute pentru sportivi nu sunt recomandate din cauza continutului ridicat de zahar. Continutul mare de zahar poate agrava diareea.

Cum se administreaza sarurile de rehidratare orala:

  • Adultii sanatosi care se confrunta cu o diaree usoara trebuie sa ia saruri de rehidratare de la aparitia primelor simptome;
  • Deshidratarea cauzata de diaree poate cauza probleme serioase in cazul copiilor si varstnicilor. Consumul de saruri de rehidratare trebuie luat in considerare in cazul acestor persoane. Lichidele trebuie consumate intr-o cantitate suficienta, cat sa satisfaca setea si sa mentina culoarea deschisa a urinei.

Citeste mai mult!