Cetrotide 0,25 mg x 7 flac. pulb. + solv. pt. sol. inj.


Te asteptam la Catena cu sfaturi si recomandari
Alege farmacia

Cetrotide 0,25 mg x 7 flac. pulb. + solv. pt. sol. inj. - Catena

Ce este Cetrotide?

Cetrotide este un medicament care contine substanta activa cetrorelix. Este disponibil sub forma de pulbere si solvent pentru prepararea unei solutii injectabile.

 

Pentru ce se utilizeaza Cetrotide?

Cetrotide este utilizat pentru prevenirea ovulatiei premature (eliberarea prematura a ovulelor din ovar). Medicamentul se administreaza femeilor care urmeaza un tratament de stimulare ovariana (tratament de fertilitate, prin care ovarele sunt stimulate pentru a produce mai multe ovule). Medicamentul se poate obtine numai pe baza de reteta.

 

Cum se utilizeaza Cetrotide?

Tratamentul cu Cetrotide trebuie administrat de un medic cu experienta în acest tip de tratament de fertilitate. Cetrotide se administreaza prin injectie subcutanata în regiunea abdomenului inferior (burta). Doza recomandata este de 0,25 mg, administrata la fiecare 24 de ore, dimineata sau seara. Tratamentul începe în ziua a 5-a sau a 6-a a stimularii ovariene si se continua pe toata perioada stimularii ovariene, pâna în seara anterioara sau dimineata zilei în care este planificata inducerea ovulatiei (eliberarea ovulelor). Cetrotide EMA/337942/2016 Pagina 2/3 Din cauza riscului de reactii alergice severe, prima injectie trebuie efectuata sub supravegherea unui medic, pacienta fiind monitorizata îndeaproape timp de 30 de minute. Urmatoarele injectii pot fi administrate chiar de catre pacienta, în masura în care aceasta este informata cu privire la semnele reactiilor alergice si cu privire la masurile care trebuie luate în cazul aparitiei acestora. Medicamentul trebuie injectat lent, în locuri diferite pe abdomen în fiecare zi.

CELE MAI RECENTE ARTICOLE