Enterol pulbere 250 mg X 10 plicuri


Te asteptam la Catena cu sfaturi si recomandari
Alege farmacia

Enterol pulbere 250 mg X 10 plicuri - Catena

 

Indicatii Enterol 250:

- tratamentul diareei infectioase acute la adulti si copii;

- prevenirea si tratamentul colitei si diareei determinate de consumul de antibiotice;

- in asociere cu vancomicina/metronidazol, pentru prevenirea recurentei bolilor produse de Clostridium difficile;

- prevenirea diareei determinate de nutritia enterala;

- tratamentul sindromului colonului iritabil.

Ingrediente si beneficii

La nivelul tractului digestiv, Saccharomyces boulardii CNCM I-745, un organism viu, are actiuni biologice similare cu proprietatile protectoare ale florei intestinale normale.

Actiunile principale ale Saccharomyces boulardii CNCM I-745 in prevenirea si tratamentul diareei sunt:

  • inhibarea efectelor patogene ale anumitor microorganisme si/sau toxinelor acestora, in special Clostridium difficile, principalul microorganism care produce diareea asociata consumului de antibiotice si Vibrio cholerae, bacteria producatoare de toxine responsabila de diareea de tip enterotoxigen;
  • trofice si imunostimulatoare asupra tractului intestinal, implicand cresterea semnificativa a activitatii dizaharidazelor intestinale si cresterea marcata a concentratiilor IgA secretoare la nivel intestinal.

Doza recomandata

1 - 2 plicuri Enterol 250, de 1-2 ori pe zi.

Se varsa continutul plicului in putina apa sau bauturi indulcite (zaharul trebuie fiert), se amesteca si se bea. De asemenea, pulberea orala se poate combina cu alimente sau se poate turna in biberon."

Un plic cu pulbere orala contine Saccharomyces boulardii CNCM I-745 liofilizat 282,5 mg (contine celule liofilizate de Saccharomyces boulardii CNCM I-745 250 mg).

Lista excipientilor

Lactoza monohidrat, fructoza, dioxid de siliciu coloidal anhidru, aroma artificiala de “tutti frutti”.

Atentionari

Tratamentul cu Saccharomyces boulardii CNCM I-745 nu inlocuieste rehidratarea, cand aceasta este necesara. Tipul de rehidratare si calea de administrare (orala/intravenoasa) trebuie stabilite in functie de severitatea diareei, varsta si starea generala a pacientului.

Daca simptomele persista dupa 2 zile de tratament cu doza uzuala, conduita terapeutica trebuie reevaluata.

Enterol 250 contine celule vii existand risc de infectii fungice sistemice.

Acest medicament nu trebuie administrat in asociere cu bauturi sau alimente foarte fierbinti (peste 50oC), foarte reci sau cu alcool etilic.

Pacientul trebuie informat de necesitatea consumului abundent de lichide sarate sau indulcite (zaharul trebuie fiert), pentru a compensa pierderile datorate diareei (la adult, aportul lichidian mediu este de 2 l pe zi). De asemenea, in timpul diareei regimul alimentar trebuie sa excluda anumite alimente, in special, cruditati, fructe si legume, alimente picante, precum si alimente si bauturi reci si sa contina mai ales friptura la gratar si orez.

Sarcina si alaptarea

In studiile efectuate la animale nu s-a evidentiat potential teratogen. Pana in prezent, in clinica nu au fost raportate efecte fetotoxice sau malformative. Datorita datelor insuficiente se recomanda evitarea utilizarii acestui medicament in timpul sarcinii si alaptarii.

CELE MAI RECENTE ARTICOLE