Ingrijirea unghiilor: 7 sfaturi pentru unghii sanatoase, tari si rezistente

Ingrijirea unghiilor: 7 sfaturi pentru unghii sanatoase, tari si rezistente Ingrijirea unghiilor: 7 sfaturi pentru unghii sanatoase, tari si rezistente

Ultima actualizare: 25 august 2022

Pentru a avea unghii frumoase, unghii sanatoase, unghii tari si rezistente nu este suficient doar sa le taiem si sa le dam cu oja. Pentru a fi frumoase, unghiile trebuie, in primul rand, sa fie sanatoase, tari si rezistente si de aceea trebuie sa avem in vedere ingrijirea corecta a lor.

In ciuda soliditatii lor aparente, unghiile nu sunt mai rezistente decat pielea sau parul nostru. Ca si acestea din urma, unghiile slabesc si isi schimba aspectul atunci cand ne imbolnavim sau cand organismul nostru duce lipsa de vitamine. 

Sunt mai multi factori care pot contribui la deteriorarea unghiilor, cum ar fi detergentii puternici sau contactul permanent cu chimicalele care se gasesc in preparatele pentru unghii (oja, acetona etc.). De fiecare data cand speli vase, faci baie sau te speli pe maini, unghiile se uda, apoi se usuca, iar asta le deshidrateaza si le subtiaza.

Pentru ingrijirea unghiilor Benesio BeautyCell este un supliment alimentar pe baza de colagen hidrolizat, imbogatit cu vitaminele C si E, acid hialuronic si indulcitor. Colagenul este o componenta esentiala a tesutului conjunctiv, responsabila de mentinerea fermitatii si elasticitatii pielii. Trecerea timpului diminueaza capacitatea organismului de a produce colagen, iar acest lucru afecteaza integritatea tesuturilor.


Ingrijirea unghiilor acasa

Uleiul de migdale hraneste tesuturile unghiei

Uleiul de migdale este frecvent folosit in ingrijirea unghiilor pentru ca intareste unghiile si previne craparea lor. Aplicati-l de trei-patru ori pe saptamana pe unghii si veti observa diferenta!

Ulei de masline pentru unghii subtiri

Daca aveti unghii subtiri, inmuiati-le in ulei de masline extravirgin 10-15 minute pe zi, timp de o luna.

Pasta de dinti – remediu pentru unghii galbene

Unghiile se ingalbenesc de la fumat, deficit de vitamine sau utilizarea consecventa a lacului de unghii. Pentru prepararea tratamentului de ingrijire a unghiilor, aveti nevoie de 3 lingurite de pasta de dinti amestecate cu 1,5 lingurite de suc de lamaie. Amestecati-le pana cand se formeaza o pasta omogena si apoi aplicati-o pe unghii.

Purtati manusi pentru protectie!

Daca munciti foarte mult prin casa si utilizati adesea detergenti, inalbitori, solutii puternice pentru curatare, incercati sa folositi cat mai des manusile din plastic sau pe cele de unica folosinta pentru protejarea mainilor si a unghiilor, pentru a avea unghii sanatoase, tari si rezistente.

Drojdie de bere – remediu pentru unghii exfoliate

Un tratament natural pentru ingrijirea unghiilor exfoliate sau pentru cele care se rup foarte usor are la baza drojdia de bere. Inmuiati putina drojdie de bere in apa in care ati fiert tarate de grau. Pasta obtinuta se aplica pe unghii si se lasa 30 de minute. Pentru obtinerea efectelor dorite, tratamentul se repeta timp de 7-8 zile.

Unghii tari si rezistete? Apa de trandafiri intareste unghiile!

Intr-un castron, amestecati 2 linguri de apa de trandafiri cu o lingura de glicerina si utilizati pasta obtinuta pentru a freca unghiile in fiecare seara.

Ceai din coaja de stejar pentru unghiile casante

Pentru ingriijirea unghiilor casante puneti cateva lingurite din acest ceai intr-un bol si amestecati-l cu tarate de migdale la care adaugati putina apa calduta. Dupa ce ati preparat acest tratament, inmuiati unghiile in el circa 25 de minute. Repetati ritualul de doua ori pe saptamana.

Ingrijirea unghiilor din interior

Unghiile tale au nevoie de ingrijire, insa pentru a fi puternice si pentru a arata impecabil, ele trebuie hranite si din interior. Asta inseamna ca trebuie sa le oferi vitaminele si antioxidantii de care au nevoie pentru a creste si pentru a fi puternice.

Pentru ingrijirea unghiilor Aspasia Collagen Beauty este un supliment alimentar indicat pentru mentinerea sanatatii si elasticitatii pielii. Contine colagen necesar pentru cresterea elasticitatii pielii, a tendoanelor, articulatiilor. Acidul hialuonic ajuta mentinerea hidratarii optime. Contine vitamina C, biotina, zinc si vitamina E care contribuie la mentinerea sanatatii pielii si protejeaza celulele impotriva stresului oxidativ.

Biotina

Biotina, cunoscuta si sub denumirea de vitamina B7, este cea mai eficientă vitamina atunci cand vine vorba despre cresterea si fortificarea unghiilor. Aceasta vitamină se regaseste in alimente precum ficatul, galbenusul, produsele lactate, somonul, avocadoul, cartoful dulce, nucile si semintele.

Alte vitamine din complexul B

Vitamina B9 si vitamina B12 sunt, de asemenea, recomandate pentru unghii puternice. Deficitul de vitamina B9 (acid folic) se manifesta, adesea, prin modificarea culorii unghiilor. Si aceste vitamine se regasesc in alimente precum legumele, citricele, fasolea, mazarea, lintea, nucile si semintele.

Zincul

Petele decolorate de pe suprafata unghiilor, precum si craparea acestora pe jumatate, pot indica un deficit de zinc. Poti sa-ti iei zincul din carne, scoici, leguminoase, nuci si din suplimente alimentare.

Fierul

Deficitul de fier poate duce la aparitia unor dungi verticale iesite in relief la nivelul unghiilor. Alimente precum carnea de pui, cea de vita, ouale, pestele si spanacul contin cantitati semnificative de fier.

Acizii grasi Omega 3

Acizii grasi Omega 3 hidrateaza unghiile, oferindu-le un aspect sanatos. Totodata, acestia combat inflamatia de la nivelul patului unghial, sporind astfel cresterea unghiilor. Acizii grasi Omega 3 se regasesc in pestii grasi precum somonul, macroul, tonul si sardinele.

Vitamina C

Deficitul de vitamina C duce la incetinirea procesului de crestere a unghiilor si le afecteaza totodată si aspectul acestora. Citricele, capsunile si kiwi-ul contin vitamina C in cantitati semnificative

Cisteina

Cisteina este un aminoacid care se regaseste in mod natural in structura unghiei. Aceasta poate fi administrata pentru stimularea cresterii unghiilor, precum si pentru fortificarea acestora. Cisteina actioneaza si precum un antioxidant care stimuleaza productia de colagen.

Magneziul

Liniile verticale pe unghii pot fi un semn al deficitului de magneziu. Pentru ingrijrea unghiilor consumati nuci, seminte, leguminoase, banane sau ciocolata neagra, toate bogate in magneziu. Cerealele integrale, in special graul integral, reprezinta o sursa bogata de magneziu, la fel si legumele cu frunze de culoare verde inchis, precum si quinoa, migdalele, caju-ul, alunele si fasole neagra. 

Farmacistul Catena va recomanda: