Prevenar 13 suspensie injectabila x 1 seringa preumpluta


Prevenar 13 suspensie injectabila x 1 seringa preumpluta - Catena

Prevenar 13 suspensie injectabila este un vaccin pneumococic polizaharidic conjugat (13-valent, adsorbit) care se administreaza in scopul prevenirii bolilor invazive, pneumoniei si otitei medii acute determinate de Streptococcus pneumoniae. Dupa administrarea vaccinului Prevenar 13, sistemul imunitar este activat, iar organismul incepe sa produca anticorpi, protejand corpul de boala.

Vaccinul Prevenar 13 protejeaza numai impotriva serotipurilor de Streptococcus pneumoniae incluse in vaccin si nu protejeaza si impotriva altor microorganisme care pot provoca boli invazive, pneumonie sau otita medie.

Pneumonia este afectiune care se caracterizeaza prin inflamarea tesutului plamanilor si este provocata, in mod normal, de o infectie bacteriana.

Otita medie acuta este o infectie localizata la nivelul urechii medii si este provocata de bacterii. Aceasta provoaca durere locala si disconfort si, daca nu este tratata la timp, pot aparea complicatii precum perforarea timpanului, pierderea auzului, pareza faciala, meningita.

La sugari (de la 6 saptamani), copii si adolescenti (cu varsta pana in 17 ani), vaccinul Prevenar 13 se foloseste pentru imunizarea activa in scopul prevenirii bolilor invazive, pneumoniei si otitei medii.

Pentru adultii cu varsta peste 18 ani, vaccinul Prevenar 13 se administreaza pentru imunizarea activa in scopul prevenirii bolilor invazive si pneumoniei determinate de Streptococcus pneumoniae.

Vaccinul Prevenar 13 trebuie administrat numai prin injectare intramusculara. Zona de electie la sugari este fata anterolaterala a coapsei (muschiul vast lateral), iar pentru copii si adulti, muschiul deltoid, la nivelul regiunii superioare a bratului.

CELE MAI RECENTE ARTICOLE