Produsul SOLARIS Anason stelat sustine digestia, eliminand balonarea, disconfortul abdominal, colicile. Are proprietati antivirale, fiind util in tratarea simptomelor gripei, racelii, bronsitei. Intareste sistemul imunitar. Stimuleaza apetitul, fiind benefic in anorexie. Contine ulei esential bogat in anetol, care ajuta (in uz extern) la eliminarea bacteriilor si fungilor.
Atat semintele de anason stelat, cat si uleiul de anason stelat sunt o sursa naturala, fara efecte adverse, de acid shikimic, un acid considerat eficient in tratarea unor simptome specifice gripei, racelii, bronsitei (fluidizeaza secretiile bronsice prin proprietatea expectoranta a anasonului), dar si a altor infectii virale precum infectia cu herpes simplex 1.
Anasonul stelat are un gust dulce si o aroma calda si este ideal pentru a condimenta deserturile (turta dulce), vinul fiert si lichiorul, sosurile dulci-acrisoare.
Anasonul stelat se poate adauga in compoturi, bauturi si dulciuri, in preparatele inspirate din bucataria chinezeasca. Ceaiul de anason confera organismului beneficii importante.
Beneficii SOLARIS Anason stelat:
-
Continut ridicat de nutrienti;
-
Bogat in vitamine si minerale;
-
Anasonul stelat contine proteine, carbohidrati, fibre si lipide (inclusiv uleiuri volatile), vitamine (A, B1, B2, B3, B5, B6, C) si minerale (fier, mangan, calciu, cupru, fosfor, magneziu, potasiu, zinc);
-
contribuie la tratarea infectiilor fungice - este util in candida;
-
inhiba dezvoltarea bacteriilor patogene - eficient in tratarea infectiilor tractului urinar si a infectiilor cu E.coli;
-
intareste sistemul imunitar;
-
sustine buna functionare a sistemului digestiv – anasonul stelat stimuleaza digestia, elimina balonarea, gazele intestinale si disconfortul abdominal asociat balonarii, constipatiei si colicilor. Poate trata indigestia, dispepsia.;
-
stimuleaza lactatia – anumite substante din compozitia anasonului stelat au proprietati galactogene, stimuleaza secretia de lapte matern. Recomandam consultarea medicului inainte de a consuma ceai de anason pentru stimularea lactatiei, pentru un un sfat avizat si un dozaj particularizat;
-
stimuleaza apetitul – indicat in anorexie;
-
amelioreaza simptomele menopauzei.
Mod de utilizare SOLARIS Anason stelat:
Anasonul poate fi folosit intreg sau se pot folosi doar semintele acestuia, fie ele intregi sau macinate, in scop culinar, intr-o multime de preparate dulci si sarate, precum si la unele bauturi. Invelisul anasonului nu se consuma insa, putand fi scos din mancarea/desertul/bautura in care a fost adaugat pentru aromatizare.
-
deserturi festive – turta dulce, fursecuri, prajituri specifice Craciunului;
-
diverse preparate dulci – placinta cu mere, placinta cu dovleac, bomboane, briose, budinci, orez cu lapte, mere coapte;
-
siropuri, gem, dulceata, compot;
-
preparate asiatice ce au la baza carne de pui, rata sau porc;
-
supe - supa vietnameza cu taitei „Pho”;
-
baturi alcoolice – lichior de anason („Sambuca” sau „Aniset”), vin fiert, absinth de anason;
-
alte bauturi – masala chai (ceai indian), cafea, ciocolata calda, ceai cu gheata thailandez;
-
diverse sosuri si dressing-uri – sosuri dulci-acrisoare (sos de rosii, sos indian chutney).
Precautii / Atentionari SOLARIS Anason stelat:
Folosit in doze moderate, in scop alimentar mai ales, anasonul stelat prezinta o multitudine de beneficii si niciun efect advers. Cu toate acestea, exista anumite situatii in care este contraindicat, precum si unele cazuri pentru care sunt recomandate precautii.
-
alergie la anason stelat sau la unii compusi ai acestuia (de exemplu, anetol);
-
gastrita, ulcer (in special duodenal), enterocolita – anasonul stelat creste nivelul de aciditate la nivelul stomacului, stimuland anumite secretii care pot agrava simptomele afectiunilor enumerate;
-
sensibilitate/dereglari hormonale – efectul estrogenic al anasonului stelat nu este compatibil cu unele probleme hormonale, precum si unele afectiuni cum sunt: cancerul la san, cancerul uterin, cancerul ovarian, fibromul uterin, endometrioza.
-
copiii mici – din pricina faptului ca uneori, anasonul stelat este combinat/inlocuit cu o varietate japoneza necomestibila si toxica de anason (Illicium anisatum), se recomanda a se achizitiona anason stelat din surse de incredere si a nu se administra copiilor mici. Consumului de anason japonez poate conduce la urmatoarele simptome: convulsii, halucinatii si greata.
-
femeile aflate in perioada menstruatiei – anasonul are un efect emenagog si estrogenic, care favorizeaza menstruatia si poate amplifica hemoragia.
In toate cazurile de mai sus, precum si in cazul altor afectiuni/boli, precum si al administrarii unor tratamente, in special alopate, recomandam consultarea medicului de specialitate pentru obtinerea unui sfat avizat.