Bexsero x 1 seringa preumpluta cu ace x 0,5 ml suspensie injectabila


Te asteptam la Catena cu sfaturi si recomandari
Alege farmacia

Bexsero x 1 seringa preumpluta cu ace x 0,5 ml suspensie injectabila - Catena

Despre Bexsero suspensie injectabila in seringa preumpluta,Vaccin meningococic grup B (rADN, component, adsorbit)  

Vaccinul Bexsero, produs de compania GlaxoSmithKline, este disponibil in Romania, incepand cu luna februarie 2020

Vaccinul este indicat pentru imunizarea activa a persoanelor incepand cu varsta de peste 2 luni, impotriva bolii meningococice invazive cauzate de Neisseria meningitidis grup B

Forma de prezentare:

Bexsero (0.5ml) suspensie injectabila in seringa preumpluta, cu ace.

Precautii speciale pentru pastrare

A se pastra la frigider (2°C ‑ 8°C).

A nu se congela.

A se pastra in ambalajul original pentru a fi protejat de lumina.

Mod de administrare:

La recomandarea medicilor pacientii din Romania au acum posibilitatea de a se proteja impotriva Meningitei B, incepand cu varsta de 2 luni.

Vaccinul se administreaza prin injectie intramusculara profunda, preferabil in regiunea antero‑laterala a coapsei la sugari sau in regiunea muşchiului deltoid al bratului la persoanele mai in varsta. Trebuie utilizate zone de injectare diferite in cazul in care sunt administrate mai multe vaccinuri in acelaşi timp. Este interzisa injectarea intravenoasa, subcutanata sau intradermica, precum şi combinarea cu alte vaccinuri in aceeaşi seringa.

Co-administrarea cu alte vaccinuri:

Bexsero poate fi administrat concomitent cu oricare dintre urmatoarele vaccinuri, fie ca sunt vaccinuri monovalente sau sub forma de vaccinuri combinate: meningococic conjugat serogroupuri A, C, W, Y; difteric, tetanic, pertussis acelular, Haemophilus influenzae tip b, poliomielitic inactivat; hepatitic B; pneumococic conjugat heptavalent; rujeolic, urlian, rubeolic; varicelic.

Reactii adverse:

La sugari si copii (cu varsta sub 10 ani):

Foarte frecvente: febra (≥38°C), sensibilitate la nivelul locului de injectare, eritem la nivelul locului de injectare, edem la nivelul locului de injectare, induratie la nivelul locului de injectare, iritabilitate, tulburari de comportament alimentar, somnolenta, plans neobisnuit, cefalee, diaree, varsaturi (mai putin frecvente, dupa administrarea dozei de rapel), iritatie cutanata (copii cu varsta cuprinsa intre 12 şi 23 de luni) (mai putin frecvente, dupa administrarea dozei de rapel), artralgie.

Frecvente: iritatie (sugari şi copii cu varsta cuprinsa intre 2 si 10 ani)

Adolescenti

Foarte frecvente: cefalee, greata, mialgie, artralgie, durere la nivelul locului de injectare, edem la nivelul locului de injectare, induratie la nivelul locului de injectare, eritem la nivelul locului de injectare, stare generala de rau.

CELE MAI RECENTE ARTICOLE

  • Ce proprietati terapeutice are dragaica?
    Ce proprietati terapeutice are dragaica?

    Dragaica (Galium verum) este o planta foarte valoroasa pentru specialistii in medicina naturista, deoarece poate fi folosita pentru o gama larga de probleme. De exemplu, dragaica este un excelent tonic…

  • Impetigo bulos – ce este, cauze, factori de risc, tratament
    Impetigo bulos – ce este, cauze, factori de risc, tratament

    Impetigo, fie el impetigo bulos sau nebulos, este o infectie comuna si foarte contagioasa a pielii care provoaca rani si uneori vezicule. Desi poate aparea la orice varsta, tinde sa fie mai frecvent intalnit…

  • Osteoscleroza – ce este, cauze si tratament
    Osteoscleroza – ce este, cauze si tratament

    Osteoporoza, afectiune care determina reducerea densitatii osoase si cresterea riscului de fracturi, este un subiect pe care cel mai probabil l-ati mai intalnit sau poate chiar aveti rude ori prieteni…

  • Diete de slabit sanatoase de urmat primavara
    Diete de slabit sanatoase de urmat primavara

    Primavara este momentul ideal pentru a renunta la obiceiurile alimentare nesanatoase si a adopta o abordare mai echilibrata si mai sanatoasa in ceea ce priveste dieta. Odata cu schimbarile sezoniere care…