Surse vegetale de antioxidanti

Surse vegetale de antioxidanti Surse vegetale de antioxidanti

Ultima actualizare: 21 decembrie 2015

Nu orice grasime este nociva pentru organism, dimpotriva: daca stiti sa folositi grasimile care trebuie, acestea vor ajuta la mentinerea sanatatii dumneavoastra. Dintre grasimile bune, cele mai importante sunt cele cunoscute sub numele de Omega-3, Omega-6 si Omega-9, iar rolul acestor acizi grasi in ceea ce priveste un regim de viata sanatos este esential.

Din pacate, Omega-3 si Omega-6 nu sunt produse in mod natural de organism, de aceea orice aport este mai mult decat recomandat. Este chiar necesar.

Prin urmare, acizii grasi benefici, care se gasesc in compozitia anumitor alimente, nu trebuie sa lipseasca din meniul zilnic al fiecaruia dintre noi.

De exemplu, daca aveti colesterolul ridicat sau probleme cardiovasculare, ati putea avea in vedere un aport suplimentar de Omega-3. Iar uleiul de in este una din cele mai importante surse vegetale de acizi grasi Omega-3. Acestia pot reduce nivelul tensiunii arteriale si al trigliceridelor, reduc riscul de infarct miocardic si de accidente vasculare cerebrale. De asemenea, ajuta la prevenirea aterosclerozei si in cazul aritmiilor cardiace.

Uleiul de luminita-de-seara reprezinta, de asemenea, o sursa importanta de acizi grasi Omega-3, dar si Omega-6. Studiile au demonstrat efectul Omega-6 asupra functionarii normale a sistemului cardiovascular: ajuta la subtierea sangelui, mentine presiunea arteriala normala, faciliteaza circulatia sangvina.

La randul sau, uleiul de floarea-soarelui este bogat atat in acizi grasi esentiali Omega-3 si Omega-6, cat si in vitamina E.

Naturalis Omega 3-6-9 vegetal – un ajutor esential

Toate aceste plante benefice se regasesc in compozitia suplimentului alimentar Naturalis Omega 3-6-9 vegetal. Acesta ajuta la buna functionare a sistemelor imunitar, digestiv si mai ales cardiovascular. Previne formarea placilor de aterom, reduce colesterolul „rau” si riscul formarii cheagurilor de sange si imbunatateste metabolismul. In plus, se recomanda si in ameliorarea starilor depresive, ceea ce face din acesta un produs complex, esential pentru starea generala de sanatate a organismului.

Disponibil in Catena.