Vitamina D3 este sintetizata in mod natural la nivelul pielii prin expunerea la soare (ultraviolete B). Este important sa stim, totusi, ca se degradeaza la fel de rapid cum se produce. Pentru a sintetiza o cantitate optima de vitamina D, un adult trebuie sa se expuna la soare 10-15 minute pe zi, cel putin 2 zile pe saptamana.
Vitamina D3 (colecalciferolul) este sintetizata la nivelul pielii in urma expunerii la razele ultraviolete B. Cu toate acestea, productia ei este influentata de anotimp, varsta, tipul de piele si durata expunerii la soare. In lipsa unui aport suficient, prin dieta sau suplimente, se poate ajunge la un dezechilibru care afecteaza absorbtia calciului si fosforului, cu impact negativ asupra sistemului osos.
Beneficiile vitaminei D3:
Contribuie la absorbtia normala a calciului si fosforului;
Contribuie la mentinerea concentratiilor normale de calciu in sange;
Contribuie la mentinerea sanatatii sistemului osos si a dintilor;
Contribuie la functionarea normala a sistemului imunitar;
Contribuie la mentinerea functiei normale a sistemului muscular;
Participa la procesul de diviziune celulara (procesul prin care celulele se inmultesc si se reinnoiesc, ajutand corpul sa se regenereze).
Doze si mod de utilizare:
1-2 comprimate pe zi, dupa mesele principale.
Informatii nutritionale
|
Continut/comprimate
|
VNR*
|
Vitamina D3
|
50 mcg/ 2000 UI
|
1000 %
|
* VNR=Valoarea Nutritionala de Referinta conform Regulamentului 1169/2011
Ingrediente: agent de incarcare: ulei de floarea soarelui; capsula: gelatina bovina, glicerina, apa; colecalciferol/Vitamina D3.
Atentionari:
A nu se lasa la indemana si la vederea copiilor mici.
A nu se depasi doza recomandata pentru consumul zilnic.
Produsul este un supliment alimentar si nu trebuie sa inlocuiasca o dieta variata si echilibrata si un stil de viata sanatos.
Nu se administreaza persoanelor cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.
Administrarea acestui supliment in perioada de sarcina sau alaptare se face numai la recomandarea medicului.
A se pastra la temperaturi sub 25°C, in ambalajul original.
A se consuma, de preferinta, inainte de sfarsitul perioadei inscrise pe ambalaj (EXP).