Andrei Cioata
Andrei Cioata, absolvent al Facultatii de Biologie „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, cu specializarea Biochimie, si al unui master in Laborator Medical. Isi hraneste pasiunea pentru stiinta cu o curiozitate constanta in a intelege mecanismele biologice care stau la baza functionarii organismului si sustinerii sanatatii.
De-a lungul pregatirii sale, a urmat cursurile Facultatii de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa” din Iasi, specializarea Medicina Generala, dar a ales sa se retraga si sa opteze pentru cercetare si intelegerea stiintifica a fenomenelor biologice. In paralel cu activitatea sa stiintifica, este si autorul a trei carti de fictiune – intrucat imaginatia si stiinta au facut intotdeauna „casa buna”.
Dedicat in totalitate cercetarii, popularizarii si educatiei stiintifice, imbina armonios pasiunea pentru stiinta cu dorinta de a educa si de a-si impartasi cunostintele cu o audienta larga.
-
Rezistenta la antibiotice: ce este si cum poate fi prevenita
Timp de citire: 6 minute, 15 secunde
28 august 2023
Rezistenta la antibiotice reprezinta o problema medicala majora, fiind un fenomen din ce in ce mai intalnit in practica clinica. Antibioticele sunt medicamente foarte puternice folosite pentru a combate…
-
Crema de galbenele – utilizari si beneficii
Timp de citire: 6 minute, 29 secunde
28 august 2023
Beneficiile galbenelelor se datoreaza faptului ca au un continut ridicat in compusi antioxidanti naturali, cu roluri esentiale in apararea organismului impotriva efectelor potential nocive ale speciilor…
-
Gastropareza: cauze, simptome, tratament
Timp de citire: 6 minute, 29 secunde
28 august 2023
In sens literal, termenul de „gastropareza” descria „paralizia stomacului”. De fapt, nu se cunosc intocmai cauzele acestei afectiuni relativ neobisnuite in practica clinica, dar…
-
Sfaturi privind reducerea consumului de sare
Timp de citire: 6 minute, 23 secunde
28 august 2023
Sarea, cunoscuta si sub denumirea de clorura de sodiu (NaCl), contine aproximativ 40% sodiu (Na) si aproximativ 60% clor (Cl). In gastronomie, se foloseste pentru a aromatiza mancarurile, dar sarea se…
-
Cuisoarele si beneficiile lor pentru sanatate
Timp de citire: 6 minute, 58 secunde
30 august 2023
Consumul de cuisoare, ca parte a mirodeniilor utilizate in diferite retete, dar si intregi, fara a fi prelucrate anterior, este asociat cu numeroase beneficii pentru sanatate. Istoria acestor faimoase…
-
-
-
Ceai oolong: despre beneficii si contraindicatii
Timp de citire: 6 minute, 56 secunde
30 august 2023
Este cunoscut faptul ca varietatea de ceai oolong combina calitatile si proprietatile asociate atat consumului de ceai negru, cat si verde, oferindu-i prin urmare mai multe potentiale beneficii pentru…
-
Cata apa ar trebui sa beti pentru a slabi
Timp de citire: 6 minute, 12 secunde
28 august 2023
Mentinerea unui nivel adecvat de hidratare este esentiala pentru functionarea organismului. La un adult sanatos, corpul este format in proportie de 50-65% apa, ceea ce, prin extrapolare, sugereaza cat…
-
-