Andrei Cioata
Andrei Cioata, absolvent al Facultatii de Biologie „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, cu specializarea Biochimie, si al unui master in Laborator Medical. Isi hraneste pasiunea pentru stiinta cu o curiozitate constanta in a intelege mecanismele biologice care stau la baza functionarii organismului si sustinerii sanatatii.
De-a lungul pregatirii sale, a urmat cursurile Facultatii de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa” din Iasi, specializarea Medicina Generala, dar a ales sa se retraga si sa opteze pentru cercetare si intelegerea stiintifica a fenomenelor biologice. In paralel cu activitatea sa stiintifica, este si autorul a trei carti de fictiune – intrucat imaginatia si stiinta au facut intotdeauna „casa buna”.
Dedicat in totalitate cercetarii, popularizarii si educatiei stiintifice, imbina armonios pasiunea pentru stiinta cu dorinta de a educa si de a-si impartasi cunostintele cu o audienta larga.
Articole
-
Sangerarile nazale la copii
Timp de citire: 6 minute, 29 secunde
23 august 2023
Aparitia de sangerari nazale foarte comuna in randul populatiei, iar datele epidemiologice arata faptul ca reprezinta una dintre cele mai comune patologii asociate nasului. Fiziopatologia unor astfel…
-
Ulei de oregano – informatii despre beneficii si utilizari
Timp de citire: 6 minute, 38 secunde
22 august 2023
Desi oregano este o planta utilizata in special in domeniul culinar, drept condiment, exista mai multe dovezi ca aceasta planta din familia mentei ar avea importante proprietati terapeutice. In esenta,…
-
Depresia la copii: cauze, manifestari si remedii eficiente
Timp de citire: 6 minute, 44 secunde
25 august 2023
Depresia este o tulburare cognitiva cu potential debilitant sever, care presupune faptul ca exista un sentiment persistent de tristete, cu pierderea vointei, interesului si bunastarii generale. Exista…
-
Rezistenta la antibiotice: ce este si cum poate fi prevenita
Timp de citire: 6 minute, 15 secunde
28 august 2023
Rezistenta la antibiotice reprezinta o problema medicala majora, fiind un fenomen din ce in ce mai intalnit in practica clinica. Antibioticele sunt medicamente foarte puternice folosite pentru a combate…
-
Crema de galbenele – utilizari si beneficii
Timp de citire: 6 minute, 29 secunde
28 august 2023
Beneficiile galbenelelor se datoreaza faptului ca au un continut ridicat in compusi antioxidanti naturali, cu roluri esentiale in apararea organismului impotriva efectelor potential nocive ale speciilor…
-
Gastropareza: cauze, simptome, tratament
Timp de citire: 6 minute, 29 secunde
28 august 2023
In sens literal, termenul de „gastropareza” descria „paralizia stomacului”. De fapt, nu se cunosc intocmai cauzele acestei afectiuni relativ neobisnuite in practica clinica, dar…
-
Sfaturi privind reducerea consumului de sare
Timp de citire: 6 minute, 23 secunde
28 august 2023
Sarea, cunoscuta si sub denumirea de clorura de sodiu (NaCl), contine aproximativ 40% sodiu (Na) si aproximativ 60% clor (Cl). In gastronomie, se foloseste pentru a aromatiza mancarurile, dar sarea se…
-
Cuisoarele si beneficiile lor pentru sanatate
Timp de citire: 6 minute, 58 secunde
30 august 2023
Consumul de cuisoare, ca parte a mirodeniilor utilizate in diferite retete, dar si intregi, fara a fi prelucrate anterior, este asociat cu numeroase beneficii pentru sanatate. Istoria acestor faimoase…
-
-
-
Ceai oolong: despre beneficii si contraindicatii
Timp de citire: 6 minute, 56 secunde
30 august 2023
Este cunoscut faptul ca varietatea de ceai oolong combina calitatile si proprietatile asociate atat consumului de ceai negru, cat si verde, oferindu-i prin urmare mai multe potentiale beneficii pentru…