Milgamma x 50 draj.


Te asteptam la Catena cu sfaturi si recomandari

Se elibereaza cu reteta

Alege farmacia

Milgamma x 50 draj. - Catena

Stimati  pacienti!  Va  rugam  sa  cititi  cu  atentie  acest  prospect.  Acesta  contine  informatii importante despre modul de utilizare al acestui medicament. Daca doriti informatii suplimentare, adresati-va medicului sau farmacistului.

Stimati  pacienti!  Va  rugam  sa  cititi  cu  atentie  acest  prospect.  Acesta  contine  informatii importante despre modul de utilizare al acestui medicament. Daca doriti informatii suplimentare, adresati-va medicului sau farmacistului.

Compozitie

Un drajeu contine benfotiamina 50 mg si cianocobalamina 0,250 mg si excipienti: nucleu - lactoza monohidrat, zahar,  amidon de  porumb, gelatina, celuloza microcristalina, talc,  acid stearic; strat de drajefiere - zahar, talc, dextrina, sirop de glucoza, substanta uscata, carbonat de calciu, Shellac, ulei de ricin, dioxid de titan (E 171), Redbrilliant (E 104, E 122, E 124), ceara alba de albine, ceara carnauba.

Grupa farmacoterapeutica: vitamina B12 ; combinatii.

Indicatii terapeutice

Afectiuni ale sistemului nervos de diferite etiologii, neuropatie si polineuropatie (diabetica, alcoolica, etc.), nevralgii, zona, pareze ale nervului facial, leziuni miocardice determinate de carente de vitamina B1, afectiuni reumatice, mialgii, tulburari generate de suprasolicitare.

Contraindicatii

Hipersensibilitate la oricare dintre componentii produsului. Tumori maligne.

Precautii

Nu sunt necesare.

Interactiuni

Absorbtia vitaminei B12 este inhibata de diferite substante cum sunt colchicina, etanolul si neomicina (in cazul administrarii parenterale). De asemenea, antidiabeticele orale de tipul biguanidelor, acidul para – aminosalicilic, precum si cloramfenicolul si vitamina C interfera cu absorbtia vitaminei B12.

Atentionari speciale

La  pacientii cu  psoriazis, utilizarea acestui medicament trebuie sa  fie  bine justificata deoarece benfotiamina poate agrava leziunile cutanate.

Sarcina si alaptarea

Nu exista indicii de teratogenitate sau mutagenitate care sa pledeze impotriva utilizarii Milgamma in timpul sarcinii si alaptarii.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Produsul nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Doze si mod de administrare

Doza recomandata este de 1 drajeu Milgamma, de 4 ori pe zi. In convalescenta sau cand este utilizat ca adjuvant, doza recomandata este de 1-2 drajeuri Milgamma.

Drajeurile trebuie administrate nemestecate (intregi), cu putin lichid.

Reactii adverse

In cazuri izolate, pot sa apara reactii de hipersensibilitate (eruptii cutanate, urticarie).

Supradozaj

Nu au fost semnalate pana in prezent cazuri de intoxicatii sau supradozaj. Benfotiamina are un indice terapeutic mare.

Pastrare

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. A se pastra la temperaturi sub 25°C, in ambalajul original. A nu se lasa la indemana copiilor.

Ambalaj

Cutie cu 2 blistere PVC/PVdC a cate 10 drajeuri. Cutie cu 5 blistere PVC/PVdC a cate 10 drajeuri. Cutie cu 10 blistere PVC/PV2C a cate 10 drajeuri.

Producator

Dragenopharm, Germania

Mauermann Arzneimittel, Germania

Detinatorul Autorizatiei de punere pe piata

Wörwag Pharma GmbH & Co.KG,

Calwer Strasse 7, D-71034 Böblingen, Germania

Data ultimei verificari a prospectului

Martie 2004

CELE MAI RECENTE ARTICOLE

 • Insomnie - cauze si remedii
  Insomnie - cauze si remedii

  Orice om poate experimenta, la un moment dat in viata, o noapte alba, independent de voia sa. Ce e de facut, insa, atunci cand, tot mai des, Mos Ene intarzie sa apara? Orele de somn pierdute au consecinte…

 • Luxatia de glezna: recomandari pentru tratament acasa
  Luxatia de glezna: recomandari pentru tratament acasa

  Glezna este o articulatie care uneste gamba cu piciorul. Tibia si fibula sunt cele doua oase aflate la nivelul gambei care impreuna cu os numit talus formeaza glezna. Ligamentele sunt cele care asigura…

 • Hiperglicemie. Simptome glicemie mare
  Hiperglicemie. Simptome glicemie mare

  Glicemia mare sau hiperglicemia este asociata cu diabetul si se caracterizeaza prin aparitia unor simptome precum stare de voma, foame si sete excesiva, batai rapide ale inimii, probleme de vedere. Daca…

 • Catena Racing Team la Baneasa Forest Run - spring 2022
  Catena Racing Team la Baneasa Forest Run - spring 2022

  Competitia de alergare Baneasa Forest Run, a avut loc duminica, 10 aprilie, in inima padurii Baneasa din Bucuresti. Acest eveniment de alergare pentru amatori, are doua editii anuale, de primavara si…