Hepatofit Forte X 63 caps.

Te asteptam la Catena cu sfaturi si recomandari Alege farmacia

Hepatofit Forte X 63 caps. - Catena

Sustine buna functionare a ficatului, mentine ficatul sanatos

INGREDIENTE/CAPSULA:

extract uscat de fructe de armurariu (Silybi mariani fructus) standardizat in min. 85% silimarina 150 mg

lecitina din floarea soarelui cu min. 20% fosfatidilcolina 130 mg

extract uscat de Schisandra chinensis standardizat in min. 1% schisandrina 40 mg

extract uscat de frunze de anghinare (Cynarae folium) standardizat in min. 2,5% cinarina 40 mg

extract uscat de rostopasca (Chelidonii herba) standardizat in min. 2% chelidonina 20 mg

extract uscat de radacina de papadie (Taraxaci radix) standardizat in min. 5% polifenoli 20 mg.

Invelisul capsulei este pe baza de gelatina animala.

Armurariul, poate cea mai utilizata planta astazi pentru sanatatea ficatului, a fost cunoscut inca din Antichitate, mentionat fiind de Theophrastus si Dioscorides. In 1755 medicul elvetian von Haller lauda deja beneficiile complete ale plantei asupra ficatului. Semintele de armurariu au constituit mult laudatul remediu hepatic al lui Rademacher (1851).

Lecitina apartine unui grup mai mare de compusi numiti fosfolipide. Acestea constituie parti importante ale creierului, sangelui, si membranelor celulare. Organismul foloseste lecitina in procesul metabolic si pentru a reduce grasimile. Lecitinele se transforma in organism in colina. Fosfatidil colina este o substanta continuta in oua, boabe de soia, floarea soarelui si alte alimente, care se gaseste in mod natural in organism in toate celulele. Fosfatidil colina se transforma, de asemenea, in colina, in organism. Colina este un nutrient esential, similar vitaminelor, si o sursa de grupari metil necesare pentru multe etape ale metabolismului uman.

Schisandra chinensis, denumita si planta cu 5 gusturi, este bine cunoscuta in medicina chineza traditionala si moderna. Prima descriere a Schisandrei poate fi gasita intr-o lucrare veche de medicina chineza scrisa in 1596. Schisandra este hepatoprotectoare, utila pentru mentinerea functiilor fiziologice de purificare.

Anghinarea, planta compozita indigena in zona mediteraneana, a fost cultivata din vremuri stravechi in scopuri culinare. A devenit mai importanta ca planta medicinala in perioada recenta, ca urmare a descoperirii cinarinei. Acest compus amar, este prezent in frunzele plantei si, pe langa alti compusi, confera anghinarei proprietati de mentinere a sanatatii ficatului, de sustinere fluxului sucurilor digestive, a confortului intestinal, a detoxifierii.

Rostopasca a fost apreciata pentru puterile sale tamaduitoare inca din perioada Antichitatii, cand Dioscorides folosea sucul sau amestecat cu miere. In Evul Mediu, ea era deja foarte bine cunoscuta, fiind foarte des mentionata in vechile glosare germane. Paracelsus, Bock (Bock, Kreutterbuch, 1565) si von Haller (1755) scriau despre proprietatile sale benefice pentru ficat.

Papadia apare pomenita ca planta medicinala printre medicii arabi ai Evului Mediu (Avicenna, sec. XI) si in cartile medicinale europene clasice din aceasta perioada (Vollmer sec XIII, Johann von Cube 1488 etc.). Madaus, in 1938, subliniaza efectele benefice asupra ficatului.

BENEFICII ALE UTILIZARII:

Are grija de ficatul tau, prin:

  • armurariu, care este hepatoprotector si hepatoregenerator, contribuie la capacitatea detoxifianta a ficatului, ajuta la mentinerea functiilor hepatice si in plus sustine digestia si detoxifierea organismului, sustine protectia si regenerarea in cazul consumului de substante cu potential oxidant la nivel hepatic;
  • Schisandra poate proteja celulele si tesuturile impotriva daunelor oxidative; hepatoprotectoare, este utila pentru mentinerea functiilor fiziologice de purificare a organismului;
  • anghinarea mentine sanatatea ficatului, sustine fluxul sucurilor digestive, confortul intestinal si detoxifierea;
  • rostopasca sustine sanatatea ficatului, ajuta la mentinerea functionarii normale a ficatului, sustine digestia si purificarea organismului;
  • papadia contribuie la functionarea normala a ficatului si stimuleaza digestia.

ATENTIONARI:

Nu se recomanda in obstructii ale cailor biliare, copiilor sub 6 ani si in caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.

SARCINA SI ALAPTARE:

Nu se recomanda femeilor insarcinate datorita unor posibile efecte de stimulare a contractiilor uterine. Substantele active trec in laptele matern si pot modifica gustul acestuia.

EFECTE SECUNDARE SI INTERACTIUNI:

Acest produs se poate utiliza concomitent cu medicamentele. La dozele recomandate nu au fost semnalate efecte secundare.

MOD DE UTILIZARE:

Pentru hepatoprotectie: 1 capsula de 3 ori pe zi, inainte de masa. Pentru hepatoregenerare: 1 capsula de 3 ori pe zi, inainte de masa, timp de minim 3 luni. Cure de intretinere: 1 capsula de 3 ori pe zi, inainte de masa, a la long.

ASOCIERI RECOMANDATE:

Pentru protectie hepatica produsul se poate asocia cu ceai Hepatofit D156/D157.

SFATURI PRACTICE DE DIETA SI STIL DE VIATA:

Evitati alimentele cu conservanti, coloranti, indulcitorii artificiali (zaharina, ciclamatul, acesulfamul). Nu consumati prajeli, afumaturi, alimente vechi sau conservate, carne grasa, mezeluri, maruntaie, peste gras, icre, untura de orice tip, branzeturi fermentate sau grase, produse zaharoase (prajituri, produse de patiserie, ciocolata, inghetata), zahar alb, condimente iuti, sosuri picante, unele legume (castraveti, gulii), muraturi, unele oleaginoase (alune, migdale, nuci, unt de arahide). Evitati abuzul de medicamente, consumul de alcool, cafea, sucuri carbogazoase artificiale, alimentatia in exces.

Consumati alimente care au efect detoxifiant asupra ficatului si sunt bogate in antioxidanti: cereale integrale, mamaliga, gris, fructe, legume, uleiuri vegetale presate la rece, miere de albine, magiun, anghinare, patrunjel, marar, leustean, dafin, cimbru, chimen, telina, ceaiuri din plante medicinale cu actiune hepatoprotectoare. In cantitati mai reduse puteti consuma lactate slabe, 1-2 oua pe saptamana (fierte), peste, carne slaba. Este bine sa aveti mai multe mese (5-6) pe zi, reduse cantitativ, iar alimentele sa fie mestecate indelungat.

 


PRODUSE RECOMANDATE

  • -35%
    Liv 52 x 100 compr

    Liv 52 X 100 tablete

    Liv 52® este un produs pentru ficat si vezica biliara. Ingrediente si beneficii Cichorium intybus (Cicoarea) sustine sanatatea ficatului, ajuta la protectia celulelor hepatice in scopul mentinerii…

  • -14,95%
    Carbocit x 30cpr.  B
  • -25,15%
    Gastimax Med x 30 compr. mast.

    Gastimax Med X 30 comprimate masticabile

    Reduce simptomele refluxului gastro-esofagian: senzatia de arsura in capul pieptului, regurgitatia acida, indigestie, tusea si inflamatia faringelui si a laringelui (legate de reflux). Beneficii Gastimax…

  • -19,29%
    Digex Plus x 20 compr. film.

    Digex Plus X 20 comprimate fillmate

    DIGEX® PLUS, comprimate filmate gastrorezistente contine un amestec complex de enzime digestive, ce ajuta organismul sa faca fata suprasolicitarii cauzate de mese copioase sau…

  • 4 la pret de 2
    Naturalis Acadea Bombovit de Calatorie, 6 g x 1 acadea

    Naturalis Acadea Bombovit de Calatorie X 1 acadea

      Naturalis Bombovit De Calatorie este un supliment alimentar cu extract din radacina de Ghimbir si extract de frunze de Menta, recomandat atat copiilor, cat si adultilor pentru eliminarea…

  • -20%
    BIOCLIN BIO-VOLUME Sampon pt volum, 200 ml RO

    BIOCLIN BIO-VOLUME Sampon pentru volum X 200 ml

    Bioclin Bio-Volume - sampon pentru volum - contine un surfactant inovator, fara sulfati. Un sampon foarte bland cu scalpul, care hidrateaza, confera volum si protejeaza impotriva poluarii. Ingrediente…


CELE MAI RECENTE ARTICOLE

  • Ce proprietati terapeutice are dragaica?
    Ce proprietati terapeutice are dragaica?

    Dragaica (Galium verum) este o planta foarte valoroasa pentru specialistii in medicina naturista, deoarece poate fi folosita pentru o gama larga de probleme. De exemplu, dragaica este un excelent tonic…

  • Impetigo bulos – ce este, cauze, factori de risc, tratament
    Impetigo bulos – ce este, cauze, factori de risc, tratament

    Impetigo, fie el impetigo bulos sau nebulos, este o infectie comuna si foarte contagioasa a pielii care provoaca rani si uneori vezicule. Desi poate aparea la orice varsta, tinde sa fie mai frecvent intalnit…

  • Osteoscleroza – ce este, cauze si tratament
    Osteoscleroza – ce este, cauze si tratament

    Osteoporoza, afectiune care determina reducerea densitatii osoase si cresterea riscului de fracturi, este un subiect pe care cel mai probabil l-ati mai intalnit sau poate chiar aveti rude ori prieteni…

  • Diete de slabit sanatoase de urmat primavara
    Diete de slabit sanatoase de urmat primavara

    Primavara este momentul ideal pentru a renunta la obiceiurile alimentare nesanatoase si a adopta o abordare mai echilibrata si mai sanatoasa in ceea ce priveste dieta. Odata cu schimbarile sezoniere care…