Catalin Tantareanu
Catalin Tantareanu este un jurnalist cu peste 25 de ani de experienta in presa scrisa, absolvent de Filologie-Istorie al liceului Mihai Eminescu din Buzau si al cursurilor Scolii Superioare de Jurnalistica din Bucuresti.
A lucrat ca redactor la un cotidian local, iar, in 2013, odata cu schimbarea primului loc de munca si trecerea de la presa tiparita la cea online, activitatea sa profesionala s-a axat exclusiv pe domeniul medical.
In calitate de redactor si apoi redactor sef al unei publicatii online din aceasta nisa, a scris sute de articole cu subiecte ce abordau preponderent problematica politicilor de Sanatate, familiarizandu-se in acelasi timp si cu partea stiintifica.
Cunostintele astfel dobandite, impreuna cu cele care tin de domeniul SEO, i-au permis sa-si extinda colaborarea in calitate de freelancer cu alte publicatii si companii din domeniul medical.
-
Alergia la capsuni: cauze, simptome, tratament
Timp de citire: 6 minute, 17 secunde
30 iunie 2023
Dincolo de aroma inconfundabila, gustul delicios si continutul bogat de substante benefice pentru organism, capsunile au si un mare dezavantaj, constand in faptul ca se numara printre fructele cu…
-
Alergie la polen sau raceala? Cum faceti diferenta
Timp de citire: 6 minute, 31 secunde
30 iunie 2023
Alergia la polen si raceala sunt doua probleme de sanatate distincte, cu cauze diferite, dar care pot fi confundate usor din cauza simptomelor asemanatoare si a unei anumite perioade din an, in care se…
-
Lista de alimente interzise in timpul chimioterapiei
Timp de citire: 6 minute, 33 secunde
30 iunie 2023
Chimioterapia este un tratament agresiv cu numeroase efecte secundare, insa reprezinta totodata principala solutie terapeutica in cazul pacientilor cu diferite tipuri de cancer. Aceasta consta in administrarea…
-
Ciresele, „inamicul” gutei si al nivelului mare de acid uric
Timp de citire: 5 minute, 41 secunde
5 iulie 2023
Guta este o afectiune articulara care apare ca urmare acumularii unei cantitati mari de acid uric in organism. Acidul uric rezulta in urma descompunerii in organism a purinelor – compusi organici…
-
Ceai alb: utilizari si beneficii pentru sanatate
Timp de citire: 5 minute, 51 secunde
30 iunie 2023
Desi mai putin cunoscut decat ceaiul negru sau ceaiul verde, care provin din aceeasi tara si aceeasi planta, ceaiul alb nu este cu nimic mai prejos cand vine vorba de proprietatile curative si beneficiile…
-
Top 7 alimente fermentate benefice pentru organism
Timp de citire: 6 minute, 33 secunde
30 iunie 2023
Alimentele fermentate sunt usor de recunoscut datorita gustului acru, mai mult sau mai putin intepator, in functie de gradul de fermentatie. Dincolo de gustul placut care da savoare speciala fiecarei…
-
-
Despre regresia somnului la bebelusi
Timp de citire: 6 minute, 12 secunde
27 iunie 2023
Daca programul de somn al bebelusului dumneavoastra se modifica frecvent chiar daca micutul a trecut deja de varsta de un an, nu trebuie sa va faceti griji, pentru ca acesta este un proces firesc in evolutia…
-
Lista alimentelor interzise in creatinina marita
Timp de citire: 6 minute, 0 secunde
27 iunie 2023
Creatinina este o molecula reziduala care ajunge in sange ca urmare a descompunerii creatinei la nivelul ficatului. Aceasta este preluata de muschi, unde contribuie la stocarea energiei, in timp ce creatinina…
-
Piatra de alaun – ce este si care sunt beneficiile utilizarii ei
Timp de citire: 6 minute, 31 secunde
26 iunie 2023
Pare oarecum ciudat sa vorbim despre o roca minerala ca despre un produs cosmetic folosit ca deodorant, after shave sau pentru ingrijirea pielii, insa piatra de alaun intruneste toate calitatile necesare.…
-
Platfus: ce este si din ce cauze apare
Timp de citire: 6 minute, 26 secunde
26 iunie 2023
Platfusul este o afectiune cunoscuta si sub denumirea de picior plat, din cauza caracteristicii sale principale, ce consta in lipsa ori dezvoltarea insuficienta a arcadei plantare. Este vorba de acele…