Catalin Tantareanu
Catalin Tantareanu este un jurnalist cu peste 25 de ani de experienta in presa scrisa, absolvent de Filologie-Istorie al liceului Mihai Eminescu din Buzau si al cursurilor Scolii Superioare de Jurnalistica din Bucuresti.
A lucrat ca redactor la un cotidian local, iar, in 2013, odata cu schimbarea primului loc de munca si trecerea de la presa tiparita la cea online, activitatea sa profesionala s-a axat exclusiv pe domeniul medical.
In calitate de redactor si apoi redactor sef al unei publicatii online din aceasta nisa, a scris sute de articole cu subiecte ce abordau preponderent problematica politicilor de Sanatate, familiarizandu-se in acelasi timp si cu partea stiintifica.
Cunostintele astfel dobandite, impreuna cu cele care tin de domeniul SEO, i-au permis sa-si extinda colaborarea in calitate de freelancer cu alte publicatii si companii din domeniul medical.
Articole
-
Plante care grabesc vindecarea bronsitei
Timp de citire: 6 minute, 51 secunde
7 iulie 2023
Denumirea bronsitei vine de la organele pe care aceasta boala le afecteaza, mai precis bronhiile. Acestea sunt tuburi cartilaginoase care se ramifica din trahee si permit aerului sa treaca in plamani.…
-
-
Spanac: nutritie, beneficii pentru organism, retete
Timp de citire: 6 minute, 29 secunde
30 iunie 2023
Spanacul ocupa un loc incontestabil in topul celor mai sanatoase alimente, iar acestuia fapt i se datoreaza si popularitatea sa in cele multe dintre bucatariile lumii. Este apreciat atat datorita continutului…
-
Ce sunt pistruii si de ce apar?
Timp de citire: 6 minute, 46 secunde
30 iunie 2023
Pistruii sunt numiti in limbaj medical efelide si reprezinta una dintre cele mai comune probleme dermatologice. De fapt, nu se poate spune despre pistrui ca sunt o problema reala, intrucat nu constituie…
-
Lista alimentelor care cresc tensiunea arteriala
Timp de citire: 6 minute, 7 secunde
4 iulie 2023
Cresterea tensiunii arteriale duce la aparitia hipertensiunii – o afectiune care se poate manifesta multa vreme fara niciun fel de simptome. Aceasta nu inseamna ca nu este o boala periculoasa, pentru…
-
Alergia la capsuni: cauze, simptome, tratament
Timp de citire: 6 minute, 17 secunde
30 iunie 2023
Dincolo de aroma inconfundabila, gustul delicios si continutul bogat de substante benefice pentru organism, capsunile au si un mare dezavantaj, constand in faptul ca se numara printre fructele cu…
-
Alergie la polen sau raceala? Cum faceti diferenta
Timp de citire: 6 minute, 31 secunde
30 iunie 2023
Alergia la polen si raceala sunt doua probleme de sanatate distincte, cu cauze diferite, dar care pot fi confundate usor din cauza simptomelor asemanatoare si a unei anumite perioade din an, in care se…
-
Lista de alimente interzise in timpul chimioterapiei
Timp de citire: 6 minute, 33 secunde
30 iunie 2023
Chimioterapia este un tratament agresiv cu numeroase efecte secundare, insa reprezinta totodata principala solutie terapeutica in cazul pacientilor cu diferite tipuri de cancer. Aceasta consta in administrarea…
-
Ciresele, „inamicul” gutei si al nivelului mare de acid uric
Timp de citire: 5 minute, 41 secunde
5 iulie 2023
Guta este o afectiune articulara care apare ca urmare acumularii unei cantitati mari de acid uric in organism. Acidul uric rezulta in urma descompunerii in organism a purinelor – compusi organici…
-
Ceai alb: utilizari si beneficii pentru sanatate
Timp de citire: 5 minute, 51 secunde
30 iunie 2023
Desi mai putin cunoscut decat ceaiul negru sau ceaiul verde, care provin din aceeasi tara si aceeasi planta, ceaiul alb nu este cu nimic mai prejos cand vine vorba de proprietatile curative si beneficiile…
-
Top 7 alimente fermentate benefice pentru organism
Timp de citire: 6 minute, 33 secunde
30 iunie 2023
Alimentele fermentate sunt usor de recunoscut datorita gustului acru, mai mult sau mai putin intepator, in functie de gradul de fermentatie. Dincolo de gustul placut care da savoare speciala fiecarei…