Oana Stamat
Absolventa a Facultatii de Sociologie-Psihologie, specializarea Psihologie, a fost inca din adolescenta interesata de explorarea si intelegerea complexitatii mintii umane, dar si a efectelor pe care interactiunea cu mediul inconjurator le are asupra starii de sanatate. Ulterior, aceasta curiozitate s-a combinat in mod fericit cu pasiunea pentru lingvistica, astfel luand nastere o cariera de traducator profesionist, cu atentie la detalii si nuantele textului, explorand o varietate de domenii de interes, dintr-o continua dorinta de cunoastere si explorare.
Biodiversitatea si domeniul medical au ramas insa una dintre principalele pasiuni si curiozitati, pe care le impartaseste aici cu cititorii, in speranta ca o informare corecta si depistarea incipienta a oricarei probleme medicale reprezinta modul prin care putem oferi nu doar ani vietii, ci si viata anilor.
Articole
-
Disfagie sau dificultate la inghitire
Timp de citire: 6 minute, 53 secunde
1 august 2022
Deglutitia pare un proces simplu, dar de fapt nu este asa. La inghitirea corespunzatoare a alimentelor sau lichidelor, participa creierul, numerosi nervi si muschi, doua valve musculare si un esofag deschis,…
-
Hipoxemia (nivelul scazut de oxigen din sange)
Timp de citire: 4 minute, 33 secunde
10 decembrie 2021
Nivelul oxigenului din sange arata ce cantitate din acest element chimic este transportata de catre celulele rosii. Cand organismul prezinta un nivel scazut de oxigen din sange, va puteti confrunta cu…
-
Blefarita – ce este si ce tratament se impune
Timp de citire: 6 minute, 47 secunde
16 noiembrie 2021
Pleoapele sunt pliurile pielii care acopera ochii, protejandu-i impotriva impuritatilor sau potentialelor leziuni. Aceste pleoape sunt marginite de gene, formate din foliculi de par curbati, care la randul…
-
Remedii naturale pentru imunitate
Timp de citire: 6 minute, 29 secunde
2 noiembrie 2025
Consumul alimentelor sanatoase, somnul odihnitor si miscarea sunt principalele moduri prin care va puteti stimula sistemul imunitar, pentru a va feri de virusuri si bacterii. In completare, utilizarea…
-
Propolis - 10 beneficii uimitoare
Timp de citire: 6 minute, 53 secunde
26 octombrie 2021
Cu mii de ani in urma, civilizatiile antice intrebuintau propolisul pentru proprietatile sale medicinale. Grecii il foloseau pentru a trata abcesele, asierienii il aplicau pe rani pentru a combate infectiile…
-
Laptisor de matca – beneficii si intrebuintari
Timp de citire: 6 minute, 50 secunde
26 octombrie 2021
Apicultura este stiinta si arta sustinerii si prelungirii sanatatii folosind produse obtinute din stupi de albine, precum miere, faguri, venin, polen, propolis si laptisor de matca. In ultimii ani, s-a…
-
Arnica – 10 beneficii pentru sanatatea dumneavoastra
Timp de citire: 6 minute, 51 secunde
18 octombrie 2021
Arnica sau Arnica montana L., a fost folosita in scopuri medicinale din anii 1500, fiind inca populara si in zilele noastre. Aplicata pe piele sub forma de crema, unguent, balsam, alifie, tinctura sau…
-
De ce apare constipatia si ce remedii exista pentru a o combate?
Timp de citire: 6 minute, 29 secunde
4 octombrie 2024
Constipatie este un termen medical care face referire la dificultatea sau imposibilitatea eliminarii materiilor fecale. Desi frecventa tranzitului intestinal variaza de la o persoana la alta, daca trec…
-
Despre depresie si simptomele ei
Timp de citire: 6 minute, 43 secunde
26 octombrie 2021
Majoritatea oamenilor se simt uneori tristi, singuri sau deprimati, toate acestea fiind reactii normale cand ne confruntam cu moartea unei persoane dragi, problemele obisnuite ale vietii sau pierderea…
-
Spirulina – ce este si cum va poate ajuta
Timp de citire: 6 minute, 12 secunde
10 martie 2022
In prezent, spirulina este cultivata in intreaga lume, fiind folosita atat de oameni, ca supliment alimentar sau aliment integral, cat si ca supliment nutritiv pentru hrana pasarilor din industria carnii…
-
Diabet zaharat tip 1 sau diabet insulino-dependent
Timp de citire: 6 minute, 52 secunde
26 octombrie 2021
Ce este diabetul zaharat? Diabetul este o afectiune cronica (de lunga durata), ce afecteaza modul in care organismul transforma alimentele in energie. Majoritatea produselor alimentare ingerate sunt transformate…