Andrei Cioata
				
	Andrei Cioata, absolvent al Facultatii de Biologie „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, cu specializarea Biochimie, si al unui master in Laborator Medical. Isi hraneste pasiunea pentru stiinta cu o curiozitate constanta in a intelege mecanismele biologice care stau la baza functionarii organismului si sustinerii sanatatii.
	De-a lungul pregatirii sale, a urmat cursurile Facultatii de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa” din Iasi, specializarea Medicina Generala, dar a ales sa se retraga si sa opteze pentru cercetare si intelegerea stiintifica a fenomenelor biologice. In paralel cu activitatea sa stiintifica, este si autorul a trei carti de fictiune – intrucat imaginatia si stiinta au facut intotdeauna „casa buna”.
	Dedicat in totalitate cercetarii, popularizarii si educatiei stiintifice, imbina armonios pasiunea pentru stiinta cu dorinta de a educa si de a-si impartasi cunostintele cu o audienta larga.
	 
		
	Articole
	
		
									- 
				
				
    Cuisoarele si beneficiile lor pentru sanatate
                
            
        
           Timp de citire: 6 minute, 58 secunde
         30 august 2023 
 Consumul de cuisoare, ca parte a mirodeniilor utilizate in diferite retete, dar si intregi, fara a fi prelucrate anterior, este asociat cu numeroase beneficii pentru sanatate. Istoria acestor faimoase… 
 
- 
				
				
			
- 
				
				
			
- 
				
				
    Ceai oolong: despre beneficii si contraindicatii
                
            
        
           Timp de citire: 6 minute, 56 secunde
         30 august 2023 
 Este cunoscut faptul ca varietatea de ceai oolong combina calitatile si proprietatile asociate atat consumului de ceai negru, cat si verde, oferindu-i prin urmare mai multe potentiale beneficii pentru… 
 
- 
				
				
    Cata apa ar trebui sa beti pentru a slabi
                
            
        
           Timp de citire: 6 minute, 12 secunde
         28 august 2023 
 Mentinerea unui nivel adecvat de hidratare este esentiala pentru functionarea organismului. La un adult sanatos, corpul este format in proportie de 50-65% apa, ceea ce, prin extrapolare, sugereaza cat… 
 
- 
				
				
			
- 
				
				
			
- 
				
				
			
- 
				
				
    Beneficiile consumului de smochine
                
            
        
           Timp de citire: 6 minute, 50 secunde
         30 august 2023 
 Consumul de smochine a fost asociat cu sanatatea si prosperitatea de milenii intregi, fiind fructe considerate divine. De fapt, in mitologia greaca, smochinele sunt asociate simbolic cu Demetra, zeita… 
 
- 
				
				
    Beneficiile consumului de hrisca
                
            
        
           Timp de citire: 6 minute, 51 secunde
         31 august 2023 
 Oamenii de stiinta devin din ce in ce mai preocupati de exploatarea alternativelor vegetale care prezinta asa-zise proprietati „nutriceutice”. Prin proprietati nutriceutice se inteleg mecanismele… 
 
- 
				
				
    Beneficiile consumului de curmale
                
            
        
           Timp de citire: 6 minute, 32 secunde
         31 august 2023 
 In Orientul Mijlociu, consumul de curmale este parte integranta a unei diete zilnice care asigura un aport adecvat de vitamine, fibre vegetale si substante minerale. La nivel mondial, se gasesc numeroase…