Andrei Cioata

Andrei Cioata, absolvent al Facultatii de Biologie „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, cu specializarea Biochimie, si al unui master in Laborator Medical. Isi hraneste pasiunea pentru stiinta cu o curiozitate constanta in a intelege mecanismele biologice care stau la baza functionarii organismului si sustinerii sanatatii.

De-a lungul pregatirii sale, a urmat cursurile Facultatii de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa” din Iasi, specializarea Medicina Generala, dar a ales sa se retraga si sa opteze pentru cercetare si intelegerea stiintifica a fenomenelor biologice. In paralel cu activitatea sa stiintifica, este si autorul a trei carti de fictiune – intrucat imaginatia si stiinta au facut intotdeauna „casa buna”.

Dedicat in totalitate cercetarii, popularizarii si educatiei stiintifice, imbina armonios pasiunea pentru stiinta cu dorinta de a educa si de a-si impartasi cunostintele cu o audienta larga.

 

Articole

  • RMN: totul despre rezonanta magnetica nucleara
    RMN: totul despre rezonanta magnetica nucleara

    Tehnica de imagistica prin rezonanta magnetica nucleara (RMN) este metoda investigativa care prezinta sensibilitate si relevanta semnificative, intrucat produce imagini anatomice care pot fi vizualizate…

  • Taurina: beneficii, functii si surse
    Taurina: beneficii, functii si surse

    Taurina este un β-aminoacid relativ abundent in organism, care indeplineste o gama variata de functii. La unele specii de mamifere, taurina este un compus esential, dar la om este considerat a fi…

  • Sfecla rosie – beneficii si recomandari de consum
    Sfecla rosie – beneficii si recomandari de consum

    In ultimii ani, comunitatea stiintifica si-a indreptat din ce in ce mai mult atentia spre potentialele beneficii pe care consumul de sfecla rosie le-ar avea asupra sanatatii. Ca sursa de nitrati, sfecla…

  • Ulei de lavanda – beneficii si utilizari
    Ulei de lavanda – beneficii si utilizari

    In mod traditional, utilizarea lavandei (Lavandula angustifolia), fie sub forma de condiment in anumite mancaruri, fie sub forma de ulei de lavanda, se considera a avea importante proprietati terapeutice…

  • Sangerarile nazale la copii
    Sangerarile nazale la copii

    Aparitia de sangerari nazale foarte comuna in randul populatiei, iar datele epidemiologice arata faptul ca reprezinta una dintre cele mai comune patologii asociate nasului. Fiziopatologia unor astfel…

  • Ulei de oregano – informatii despre beneficii si utilizari
    Ulei de oregano – informatii despre beneficii si utilizari

    Desi oregano este o planta utilizata in special in domeniul culinar, drept condiment, exista mai multe dovezi ca aceasta planta din familia mentei ar avea importante proprietati terapeutice. In esenta,…

  • Depresia la copii: cauze, manifestari si remedii eficiente
    Depresia la copii: cauze, manifestari si remedii eficiente

    Depresia este o tulburare cognitiva cu potential debilitant sever, care presupune faptul ca exista un sentiment persistent de tristete, cu pierderea vointei, interesului si bunastarii generale. Exista…

  • Rezistenta la antibiotice: ce este si cum poate fi prevenita
    Rezistenta la antibiotice: ce este si cum poate fi prevenita

    Rezistenta la antibiotice reprezinta o problema medicala majora, fiind un fenomen din ce in ce mai intalnit in practica clinica. Antibioticele sunt medicamente foarte puternice folosite pentru a combate…

  • Crema de galbenele – utilizari si beneficii
    Crema de galbenele – utilizari si beneficii

    Beneficiile galbenelelor se datoreaza faptului ca au un continut ridicat in compusi antioxidanti naturali, cu roluri esentiale in apararea organismului impotriva efectelor potential nocive ale speciilor…

  • Gastropareza: cauze, simptome, tratament
    Gastropareza: cauze, simptome, tratament

    In sens literal, termenul de „gastropareza” descria „paralizia stomacului”. De fapt, nu se cunosc intocmai cauzele acestei afectiuni relativ neobisnuite in practica clinica, dar…

  • Sfaturi privind reducerea consumului de sare
    Sfaturi privind reducerea consumului de sare

    Sarea, cunoscuta si sub denumirea de clorura de sodiu (NaCl), contine aproximativ 40% sodiu (Na) si aproximativ 60% clor (Cl). In gastronomie, se foloseste pentru a aromatiza mancarurile, dar sarea se…